Sinds 2017 organiseer ik creatieve workshops.

Het begon als vrijwilliger bij Unter-Druck, een daklozenopvang in Berlijn. In samenwerking met Czentrifuga en fotograaf/kunstenaar Ron Gerlach verzorgde wij wekelijks een creatieve middag. Van collages maken, ansichtkaarten zeefdrukken, eigen boekje binden, tot schilderen en tekenen. Het kwam, in overleg met de participanten allemaal aan bod.

Ik vind het belangrijk dat kunst voor iedereen toegankelijk is. Zo zitten de workshops dus in elkaar. Je hoeft echt niet mega creatief te zijn en al helemaal geen groot kunstenaar, om echt hele toffe resultaten te behalen. Lekker dóen. Intuitief te werk gaan met de (recyclebare) materialen die er zijn en je kunt vinden. In combinatie met de verbindende factor (stukje samenwerking), persoonlijke aandacht en de succesbeleving maakt de workshop elke keer 'Wauw!'

Sámen creëren, that's where magic happens!   

Even uit je hoofd, spelen en experimenteren met een nieuwe techniek. En ondertussen leer je ook

nog een ambacht. Hoe cool is dat?

Terug uit Berlijn ben ik de workshop zeefdrukken ook gaan voortzetten aan studenten van verschillende opleidingen van de creatieve industrie aan het MBO Rijn IJssel college. Hiervan zijn er een aantal in samenwerking met museum Arnhem. 

Sinds eind 2020 ben ik ook onder de daklozen in Arnhem actief met workshops.